AKO VAS MUČE NADUTOST I MUČNINA POSLE JOGURTA OVO MORATE DA ZNATE: Stručnjak otkrio koliko može biti OPASNO
Jogurt, Foto: YOUTUBE/DELICIOUS HOME COOKING

pažnja

AKO VAS MUČE NADUTOST I MUČNINA POSLE JOGURTA OVO MORATE DA ZNATE: Stručnjak otkrio koliko može biti OPASNO

Možda ste primetili simptome poput mučnine, dijareje ili bolova u stomaku

Objavljeno:

Da li ste ikada osetili nelagodu nakon konzumiranja mlečnih proizvoda poput jogurta ili sira? Možda ste primetili simptome poput mučnine, dijareje ili bolova u stomaku. Ako je tako, moguće je da imate intoleranciju na laktozu ili čak alergiju na mlečne proteine. Ali ne brinite, postoji mnoštvo zamena i alternativnih izvora hranljivih materija koje možete uvrstiti u svoju ishranu.

Prema rečima dijetetičarke Karoline Topolske, ograničavanje ili isključivanje mlečnih proizvoda može biti korisno za one koji osećaju nelagodu nakon njihovog konzumiranja. Umesto toga, možete razmotriti alternative poput proizvoda bez laktoze ili biljnih mlečnih napitaka poput sojinog ili bademovog mleka.

Mleko
foto: Prinrscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

Kada se odlučite za zamenu mlečnih proizvoda, važno je osigurati da i dalje unosite potrebne nutrijente u vašu ishranu. Kalcijum, vitamin D i proteini su ključni za zdravlje kostiju, mišića i celokupnog organizma. Srećom, postoji mnoštvo alternativnih izvora ovih hranljivih materija. Na primer, kalcijum možete pronaći u semenkama, orasima, brokoliju, peršunu, pasulju, soji i kelju. Vitamin D se može naći u masnoj ribi i jajima.

Nemojte zaboraviti ni na proteine, koji su važni za izgradnju i održavanje mišića. Pored mahunarki kao što su pasulj, sočivo i leblebije, bogati izvori proteina uključuju ribu, živinu i jaja.

Ovi saveti ne samo što vam pomažu da zamenite mlečne proizvode u vašoj ishrani, već i promovišu raznovrsnost i uravnoteženost u ishrani, što može doprineti vašem opštem zdravlju. Dakle, sledeći put kada razmišljate o alternativama za mlečne proizvode, znajte da postoji mnogo opcija koje vam omogućavaju da ostanete zdravi i zadovoljni.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.