NIKAKO NEMOJTE BACATI LJUSKE OD USKRŠNJIH JAJA: Izmrvite ih i ubacite u OVO, nećete verovati kako je DOBAR TRIK
Jaja, Foto: Printscreen / Youtube / V formi z Alenko Košir

sjajno

NIKAKO NEMOJTE BACATI LJUSKE OD USKRŠNJIH JAJA: Izmrvite ih i ubacite u OVO, nećete verovati kako je DOBAR TRIK

Ne bacajte ljuske od uskršnjih jaja, možete da ih iskoristite!

Objavljeno:

Nakon što pojedete uskršnja jaja, ne morate da bacate ljuske. Postoji način na koji možete da ih iskoristite, naročito ako su vaš dom, terasa ili bašta oplemenjeni cvećem i biljkama. Ljuska jajeta je pravo bogatstvo hranljivih sastojaka, posebno kalcijuma, što je čini izvrsnim prirodnim đubrivom.

Ako imate baštu, vaš paradajz i paprike će posebno uživati u kalcijumu iz ljuske jaja, ali će i ostale biljke i cveće imati koristi od ovog dodatka. Sve što treba da uradite, jeste da izmrvite ljusku i stavite dve do tri kašike u saksiju, odnosno, u zemljište oko biljke, ukoliko ste je posadili napolju.

Uskrs, Farbanje jaja, Jaja
foto: Beta / Dragan Gojić

Takođe, ljuske jaja možete da stavite u vodu. Ostavite ih da odstoje, a zatim tu vodu koristite za zalivanje biljaka. Na primer, za 12 do 18 jaja, treba vam oko 18 litara vode, odnosno, jedna ljuska za jedan litar vode. Ostavite ljuske u vodi oko nedelju dana pre zalivanja biljaka, kako bi otpustile nutrijente u vodu.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Mondo/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.