POJAČANJE? OBRADOVIĆ SA OVIM NBA TALENTOM vodi Partizan na F4 Evrolige?
Željko Obradović, Foto: Starsport/montaža/D.T

OZBILJAN POSAO

POJAČANJE? OBRADOVIĆ SA OVIM NBA TALENTOM vodi Partizan na F4 Evrolige?

On obećava

Objavljeno:

Košarkaši Partizana iza sebe imaju jako turbulentnu sezonu punu uspona i padova, a da li će je okončati sa trofejom ABA lige u svojim rukama, ostaje nam da vidimo tokom ovogodišnjeg plej-ofa regionalnog takmičenja.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport

Crno-beli su nakon produžetka saradnje sa trenerom Željkom Obradovićem već krenuli u krojenje ekipe za narednu sezonu, ali i su i dalje fokusirani na snage koje već imaju u timu.

Jedan od takvih je i Balša Koprivica, mladi srpski centar koji je od 2021. godine član Partizana. NBA potencijal i po pedigreu, ali i načinu shvatanja košarkaške igre, Koprivica važi za izuzetno talentovanog i fizički moćnog centra, ali još uvek nije iskazao sav svoj potencijal u crno-belom dresu.

1 / 7 Foto: FOTO: SC Derby/Filip Filipović

Tačno je da je imao problem sa mononukleozom koja ga je izbacila iz ritma, dok je ove sezone bio jako koristan u ABA ligi, dok je u Evroligi mogao i morao daleko bolje.

Koprivica sa Partizanom ima ugovor do leta 2025. godine, a Željko Obradović veruje da od Koprivice u narednoj sezoni može dobiti veliko pojačanje za evroligaške bitke. Da li je Obradović u pravu, videćemo dogodine? Sumnje nema da se ovakav NBA potencijal mora istrpeti!

NBA prošlost Balše Koprivice:

Koprivica je izabran kao 57. ukupni pik od strane Charlotte Hornetsa na NBA draftu 2021. godine i razmenjen je za Masona Plumleea i JT Thora, 37. ukupnog pik 2021. godine. U avgustu 2021. godine, pridružio se Pistonsima za letnju ligu NBA.

Balša Koprivica
Balša Koprivicafoto: Starsport©

Dana 11. avgusta, debitovao je u letnjoj ligi u porazu od 111–91 protiv Hjuston Roketsa, na kojoj je postigao 2 poena i skok u 4 minuta. Koprivica se pridružio Pistonsima za letnju ligu NBA 2022. godine. Dana 30. juna 2023. godine, Pistonsi su trampili draft prava za Koprivicu Los Anđeles Klipersima za iznos od 2.1 milion dolara.

Bonus video:

00:49

Željko Obradović

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.