MAKRON JE IMAO ŠTA DA PORUČI NETANIJAHUU: Ceo svet čeka da vidi ŠTA ĆE SE DESITI!
Emanuel Makron, Foto: EPA-EFE/RADEK PIETRUSZKA POLAND OUT

RAT U GAZI

MAKRON JE IMAO ŠTA DA PORUČI NETANIJAHUU: Ceo svet čeka da vidi ŠTA ĆE SE DESITI!

Makron je u telefonskom razgovoru ohrabio Netanjahua da okonča pregovore

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron danas je ohrabrio izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da "dovede do uspešnog završetka" pregovore koji su trenutno u toku sa Hamasom, u cilju primirja u Gazi i oslobađanja talaca na toj palestinskoj teritoriji, saopštila je Jelisejska palata.

Makron je u telefonskom razgovoru ohrabio Netanjahua da okonča pregovore koji bi mogli da dovedu do oslobađanja talaca, do zaštite civila prekidom vatre i do regionalnog smirivanja napetosti, dodaje se u saopštenju francuskog predsedništva.

Francuska u potpunosti podržava tekuće napore posredovanja. Sudbina Palestinaca u Gazi ne može više biti podvrgnuta terorističkim aktivnostima Hamasa i izraelske operacije moraju da prestanu, navodi se u saopštenju.

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahufoto: EPA-EFE/AMIR COHEN / POOL

Makron je "ponovio svoje čvrsto protivljenje izraelskoj ofanzivi na Rafu i istakao kao apsolutnu hitnost garantovanje ulaska humanitarne pomoći kroz sve pristupne tačke Pojasu Gaze", dodala je Jelsijska palata.

Delegacija Hamasa trenutno boravi u Kairu na razgovorima o primirju, pod okriljem međunarodnih posrednika - Katara, Egipta, SAD.

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

(Espreso/Beta/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.