PORFIRIJE SLUŽIO LITURGIJU NA VELIKU SUBOTU: "Jer tamo gde je On tamo nema smrti, tamo je život"
Patrijarh Porfirije, Foto: Milan Maricic/ATAImages

praznik

PORFIRIJE SLUŽIO LITURGIJU NA VELIKU SUBOTU: "Jer tamo gde je On tamo nema smrti, tamo je život"

"Mi verujemo u Isusa Hrista, Sina Božjeg, koji je vaskrsao iz mrtvih", poručio je on

Objavljeno:

Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, na Veliku subotu, svetu Liturgiju u Sabornoj crkvi Svetog arhangela Mihaila u Beogradu.

"Strah od potpune i apsolutne samoće i mraka, iščeznuća, strah od smrti jeste ono na šta anđeo poziva mironosice žene, apostole i sve nas da ostavimo po strani, jer evo nije u grobu, ustao je Gospod! I Anđeo je poslao mironosice da o tome svedoče i apostolima i čitavom svetu", istakao je Svetejši Patrijarh u propovedi na današnje jevanđelsko začalo, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Njegova Svetost je podučio okupljeni verni narod da Hristov silazak u ad naša Sveta Crkva naziva Prvim Vaskrsenjem.

"Jer tamo gde je On tamo nema smrti, tamo je život. Gospod je sišao u ad da razbije okove smrti, da najavi i da nagovesti potpuno i apsolutno večno vaskrsenje svakog od nas", rekao je.

"Mi verujemo u Isusa Hrista, Sina Božjeg, koji je vaskrsao iz mrtvih. I ne samo da verujemo, nego i čeznemo i imamo potrebu za životom, imamo potrebu za tim da zauvek budemo jedni sa drugima, sa svojim roditeljima koji su otišli pre nas, praocima i svim precima, sa svakim onim koji je pored nas. To ništa nije čudno i neobično, nije neprirodno, već naprotiv, to je istinski cilj i to je jedino prirodno", zaključio je patrijarh Porfirije.

Bonus video:

00:23

Pripreme za Vaskrs u Srbiji

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.